…. Je verdient het om jezelf te zijn ….

 

Waarom therapie?

In ons leven doen we ervaringen op en hierdoor ontstaan overlevingsstrategieën en overtuigingen die ons willen helpen te overleven en te ontwikkelen. In veel gevallen zijn dit inderdaad hele nuttige strategieën en overtuigingen. Ze helpen ons daadwerkelijk doelen te bereiken die we willen bereiken in ons leven. De overtuiging “ Ik kan alles als ik het maar wil” is een positieve overtuiging die ons in de meeste gevallen zal helpen een doel te bereiken.

Er zijn echter ook overtuigingen en strategieën die ons juist belemmeren. Als je in je jeugd de overtuiging hebt gekregen: “Ik kan toch niks” dan kan dit voor veel beperkingen zorgen.

Ook een overlevingsstrategie “Als ik iets wil moet ik boos worden” kan naar mate je ouder wordt voor steeds meer beperkingen zorgen.

Deze overlevingsstrategieën en overtuigingen zouden we graag veranderd zien. We willen ze graag WEG hebben. Laat dit nou niet de oplossing zijn…. Je overlevingsstrategie of overtuiging is er namelijk niet voor niks! Ooit heeft je dit geholpen; het heeft een doel! Dat dit doel echter niet bereikt wordt, dat is wat anders. Vaak weten we ook niet eens waarom dat we iets doen of wat het doel ervan was. Deze problemen zijn verstandelijk vaak niet op te lossen, je onderbewuste kan je hier echter wel zeer doeltreffend mee helpen.

Hypnose, NLP, EMDR en systemisch werken zijn therapievormen om dit onderbewuste aan te spreken en de ware oorzaak van je gevoel te onderzoeken. Door er aandacht aan te geven, ermee te werken kunnen we dit gedrag of deze overtuiging vaak ombuigen naar effectieve methoden om ons doel WEL te bereiken.

Jij staat centraal binnen deze therapie en jij bent degene die jouw doel bepaalt. Ik help je om dit doel zo concreet mogelijk te omschrijven en daarna te begeleiden met het bereiken ervan.

Mijn specialismen zijn

– onverklaarbare emoties (en soms ook lichamelijke pijn)

– angsten (onverklaarbaar, faalangst, examenvrees, hoogtevrees, vliegangst, enzovoort)

– rouwverwerking

– traumaverwerking

– omgaan met HSP

– stress en moeilijk kunnen voelen/ aangeven van grenzen

– paniekaanvallen

– nachtmerries

– seksueel misbruik

– seksuele problemen waaronder vaginisme

– onverwerkte ervaringen

– innerlijke conflicten

 

Waarom zou je mij als therapeut kiezen?

Mijn uitgangspunt is dat elk gevoel serieus genomen moet worden. Dus ook al vind jij je probleem raar, het is onder geen beding raar. Als je steeds hoofdpijn hebt ga je toch ook naar de dokter!

Therapie kan alleen plaats vinden op basis van vertrouwen. Jij moet het gevoel hebben dat je mij je verhaal kunt vertellen. Dus wanneer je merkt dat die klik er niet is dan ben je op elk moment vrij om met de therapie te stoppen. Dat geldt niet alleen bij mij maar bij elke vorm van therapie. Veel mensen denken er niet aan of durven het misschien niet te zeggen maar het draait om JOU.

Jij wilt veranderen en ontwikkelen dus JIJ bepaalt wat je wilt!

Als je vooraf wilt kijken of het klikt ben je van harte welkom voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit duurt een half uurtje waarbij ik vertel over mijn werkwijze en we bespreken wat jouw verwachtingen en wensen zijn.

Tarieven (particulier)

€85,= sessie. Een sessie duurt 1 tot 1,5 uur.

 €25,= E-mail consult (inhoudelijke behandelvraag)

€40= Telefonisch consult (á 30 minuten)

De factuur wordt na de sessie gemaild/ E-mail/ Telefonisch contact gemaild, ik hanteer een betalingstermijn van 14 dagen. Declaraties van de sessie kunt u bij de ziektekostenverzekeraar indienen.

Vergoedingen van de Verzekeraar zijn mogelijk tot 31 december 2022. Zie hiervoor de zorgwijzer.nl.

Ook zou je, indien je probleem werk gerelateerd is, je werkgever kunnen vragen of je voor een vergoeding in aanmerking komt.

 

Annulering

Kosteloos annuleren kan tot 24 uur voor de afspraak. Bij latere annuleringen wordt het gehele tarief in rekening gebracht.

 

Privacyverklaring:

Vanaf 01-05-2018 is de nieuwe wet op de Privacy van kracht. De privacyverklaring van Praktijk Aeolus kunt je hier inzien.