…. Zet nu de eerste stap dichter naar jezelf ….

 

Wat kun je verwachten?

De eerste afspraak starten we met een intakegesprek. Dit gesprek is bedoeld om inzicht te krijgen in je hulpvraag en je leven. Daarna bepalen we samen welk doel jij hier wil bereiken. Dit leggen we vast in een behandelingsovereenkomst, waarin staat wat het therapiedoel is. In deze overeenkomst staan tevens een aantal rechten en plichten van jou als cliënt, en van mij, als therapeut. Het gesprek is er ook om erachter te komen of ‘het klikt’ tussen jou als cliënt en mij als therapeut. Dit is de basisvoorwaarde voor het slagen van de therapie. Mocht je op enig moment besluiten niet bij mij in therapie te willen dan is dat geen enkel probleem. Voor mij is het belangrijkste dat jij op een plek zit waar je jezelf veilig voelt. Na de intake maken we, als jij een positief gevoel hebt, een afspraak voor een volgende sessie.

 

Hoe ziet dat traject er dan verder uit?

Elk traject is anders. Dit is niet alleen afhankelijk van de hulpvraag maar ook van jou als cliënt. Ik werk met diverse therapievormen om hiermee zoveel mogelijk aan te sluiten bij de persoon én de hulpvraag. Want honderd mensen kunnen hetzelfde probleem hebben, ieder mens heeft toch zijn eigen, unieke oplossing.

De therapievormen waar ik mee werk zijn over het algemeen kortdurende vormen van therapie. Omdat alle mensen verschillend zijn is het niet mogelijk van tevoren aan te geven hoelang de behandeling van een bepaalde klacht duurt. Het aantal behandelingen ligt meestal tussen de vier en tien sessies. Elke sessie begint met een korte evaluatie. Aan de hand daarvan bekijken we hoe je ervoor staat en waaraan nog gewerkt moet worden om je doel te bereiken.

Veelgestelde vragen

Mag ik iemand meenemen?

Als je voor een kennismakingsgesprek komt vind ik het geen probleem dat er iemand met je meekomt. De intake en de sessies zijn echter 1 op 1.

Kun je in hypnose dingen doen die je eigenlijk niet wilt?

Nee, dit beeld komt uit de theaterhypnose en griezelfilms. Bij hypnotherapie houd je van het begin tot het eind de controle over wat er gebeurt en doe je niet iets wat je niet wilt.

Hypnotherapie:

Bij hypnose ben je in een trance waarbij je de aandacht op een bepaald onderwerp richt. Het hier en nu wordt even minder aanwezig.

Lees  meer…

Systemische werken:

Ieder mens maakt deel uit van verschillende sociale systemen.

Lees meer…

Voice Dialogue:

 

Voice dialogue is een manier om je binnenwereld te verkennen.

Lees meer…

EMDR:

 

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization & Reprocessing

Lees meer…

NLP:

 

NLP staat voor Neurologisch Linguïstisch Programmeren

Lees meer…

RET:

 

Rationeel-emotieve therapie”, veelal afgekort als “RET” is een vorm van psychotherapie

Lees meer…